آیا کودکم به اندازه کافی غذا میخورد؟
یکی مهمترین دغدغههای والدینی که به تازگی تجربهی مادر یا پدر شدن را به دست آوردهاند، این است که کودکشان به اندازهی کافی غذا میخورد یا نه. از آنجایی که کودک تازه متولد نمیتواند گرسنگی یا سیر شدنش را به زبان بیاورد، فهمیدن این قضیه سخت است. اما کودک نشانههای دیگری از خود نشان میدهد که گرسنگی یا سیری او را نشان میدهد. در این مقاله به مقدار غذای کافی برای کودک و راههای فهمیدن آن خواهیم پرداخت.
در ادامه راههایی که از طریق آن میتوانید از کافی بودن غذای دریافتی کودکتان اطمینان حاصل کنید را به شما خواهیم گفت:
سرفصل مطالب
Toggle1. تعداد دفعات و مدت زمانی که هر بار کودک شیر میخورد را در نظر داشته باشید
یک نوزاد به طور متوسط هر 2 تا 3 ساعت شیر میخورد. اما تعداد دفعات شیر خوردن کودک زمانی که در نقاط جهش رشد قرار دارد ممکن است بیشتر شود. حواستان به شیر خوردن کودکتان باشد تا از منظم بودن برنامهی غذایی کودکتان اطمینان حاصل کنید.
نوزادان معمولا بین 10 تا 20 دقیقه از هر دو پستان شیر میخورند. زمانی که در پستانهایتان احساس راحتی و نرمی کردید یعنی نوزاد به خوبی غذا خورده است.
در مورد شیر خوردن نوزاد با شیشه هم حتما از دکتر خود مشورت بگیرید اما معمولا نوزاد باید یک شیشه شیر را بدون این که خسته یا بیمیل شود بخورد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید؛ مرکز تخصصی مادر و کودک جی جا
2. روند وزنگیری و مراحل رشد کودکتان را بررسی کنید
باید روند وزنگیری و الگوی رشد کودکتان را در هر مرحله برای معاینه به دکتر میروید بررسی کنید. افزایش ثابت وزن کودک نشانهی مثبتی است که نشان میدهد کودک شما به اندازهی کافی غذا دریافت کرده است.
اگر کودک شما هر مرحله از رشد را در زمان درست تجربه کند، مثلا بتواند کنترل سر و گردنش را حفظ کند یا اشیا را با چشمانش دنبال کند، قطعا مواد مغذی لازم را دریافت کرده است.
3. تعداد دفعات عوض کردن پوشک را بررسی کنید
شما در طول روز باید 6 تا 8 پوشک برای کودک خود عوض کنید. این تعداد دفعات پوشک عوض کردن نشان دهندهی آب کافی در بدن کودک و البته داشتن یک برنامهی غذایی مناسب است. در صورتی که ادرار نوزادتان تیره یا نارنجی رنگ بود یا در طول روز پوشک نوزاد کمتر خیس میشد یعنی کودک دچار کمبود آب است.
4. مدفوع کودک را چک کنید
نوزادان معمولا مدفوع نرم و زرد رنگی دارند. تعداد دفعات دفع کودک ممکن است تغییر کند. اگر مدفوع کودک شما عادی و نرمال به نظر میرسد یعنی کودک به خوبی غذایش را هضم میکند.
5. میزان راحتی کودک خود را بررسی کنید
اگر کودک به اندازهی کافی غذا دریافت کرده باشد، بعد از شیر خوردن خیلی احساس راحتی دارد. نغ نغ کودک یا گریهاش میتواند نشانهی گرسنگی باشد بنابراین خواب آرام کودک بعد از شیر خوردن نشانهی مثبتی است.
6. هشیاری
کودکی که به خوبی غذا خورده باشد معمولا هشیارتر است و نسبت به محیط اطرافش واکنش بیشتری نشان میدهد. نوزادی که به اندازهی کافی شیر خورده باشد کنجکاوی بیشتری دارد.
7. روشهای مختلف شیردهی را بیاموزید
برای شیر دادن به کودک یکی از مهمترین نکات این که کودک بتواند به راحتی شیر دریافت کند. اگر کودک شما بتواند راحت شیر بخورد قطعا تا جایی که سیر شود، به راحتی شیر میخورد.
وقتی با شیشه شیر به کودک شیر میدهید باید بتواند روی ریتم شیر را بمکد، وقتی کودک شما به شکل فعال میمکد و قورت میدهد یعنی غذای کافی دریافت کرده است.