تایید احساسات کودک
راه هایی برای تأیید احساسات کودک
با تایید احساسات کودک به او این اطمینان را می دهیم که همه ی احساسات (غم، شادی، خشم و …) مناسب هستند و به رسمیت شناخته می شوند
کودکان در حال تلاش برای کشف احساسات خود هستند .به عنوان مثال زمانی که آنها با دوستان خود وارد بحث شوند،
از کاری که از آنها خواسته می شود خوششان نیاید، و…
همه این موقعیتها باعث میشود بچهها احساس ناهنجاری داشته باشند و برای درک آنچه که احساس میکنند تلاش کنند.
به همین دلیل است که یافتن راههایی برای تأیید احساسات بچهها ابزار مهمی برای والدین است،
زیرا به بچهها کمک میکند تا نه تنها نامی برای احساس خود بگذارند، بلکه بدانند که با امنیت عاطفی، هر احساسی که دارند مناسب است.
شما به عنوان پدر و یا مادر ممکن است فکر کنید زمانی که کودکان از دوران کودکی خود عبور می کنند، احساس خود را درک می کنند. با افزایش سن کودکان، احساسات می توانند گیج کننده تر و پیچیده تر شوند.به همین دلیل است که کودکان در شرایط سخت به سراغ والدین خود می آیند تا با کمک پدر و یا مادر راهی برای درک آن احساس پیدا کنند.
هرچه بچهها بتواننداحساسات خود را بیشتر بشناسد، راحتتر میتوانند آن را درک و کنترل کند. وقتی این اتفاق می افتد، بچه ها از نظر عاطفی سالم تر هستند.
در اینجا برخی از راه های تأیید احساسات کودکان را باهم بررسی می کنیم:
توجه کردن به کودک
بچه ها بسیار فهیم هستند.
زمانی که شما در حال صحبت با کودکتان هستید ولی همزمان گوشیتان را چک می کنید احساس ناخوشایندی دارند از اینکه تما حواستان را به آنها نداده اید.
وقتی بچهها نیاز به تأیید دارند، توجه کامل را از طرف شما می خواهند. یعنی هیچ چیزی برای حواس پرتی وجود ندارد.حتی گوشی.
هیچکس نمیخواهد وقتی قلبش را بیرون میریزد، احساس کند به او توجه نمی شود.
به این ترتیب،هیچ چیز مهمتر از بچه ها در آن لحظه نیست.
غیر کلامی احساسات کودک را تایید کنید
گاهی اوقات وقتی احساسات بچه ها بالا می رود، در ابتدا چیزی برای گفتن وجود ندارد.
به این ترتیب، تنها ارائه اعتبار غیر کلامی چیزی است که برای نشان دادن میزان توجه والدین لازم است.
ارتباطات غیر کلامی مثبت می تواند رابطه والدین و کودک را بهبود ببخشد.
از طریق این اعتبار است که بچهها یاد میگیرند که مهم نیست چه فکر میکنند یا چه احساسی دارند، والدینشان کنارشان هستند.
به این ترتیب، چه در آغوش گرفتن،نوازش کردن، دست گرفتن یا فقط نزدیک بودن، اعتبار سنجی غیرکلامی می تواند همه چیز را در دنیا برای بچه ها ایجاد کند.
رابطه صمیمی با کودک خود ایجاد کنید:
اگر نتوانید با فرزندتان صمیمی شوید، احتمالا در سنین نوجوانی و جوانی مشکلات بسیاری با آنها خواهید داشت که حل کردنش دشوار خواهد بود. پس باید از همان ابتدای کودکی شروع کنید تا کودکتان احساساتش را برای شما بازگو کند از همین طریق احساسات خود را می شناسد و بهتر می تواند آنها را کنترل کند و احساس امنیت میکند.
برای صمیمی شد با کودک خود:
- فرزندتان را غرق محبت کنید
- برای فرزندتان وقت بگذارید
- بگذارید فرزندتان با شما درد و دل کند و از خودش برایتان بگوید
- مناسبتهای مختلف به فرزندتان هدایای مفید دهید.او را تشویق کنید
- با هم به تفریح بروید و …
آنچه شنیده شد را تکرار کنید
وقتی والدین به صحبتهای فرزندانشان گوش میدهند،
هم بر آنچه گفته میشود و هم بر زبان بدن همراه با کلمات تمرکز میکنند. و برای اینکه بچهها بدانند که همه اینها مشاهده میشود،
تکرار آنچه بچهها به والدینشان گفتهاند، راهی عالی برای تأیید احساس آنهاست.
با تکرار آنچه گفته شد، بچهها نه تنها میبینند که به آنها گوش داده میشود، بلکه میتوانند در صورتی که آنچه گفته شده اشتباه تعبیر شده است، توضیح دهند. شنیده شدن باعث می شود بچه ها احساس کنند دیده می شوند.
زمانی که شما آنچه را که شنیده اید بازگو می کنید باعث می شود که کودک به شما اعتماد کند.
احساسات کودک را سرکوب نکنید
صرف نظر از اینکه والدین با احساساتی که بچهها نشان میدهند موافق هستند یا نه، نباید به فرزندتان بگوید که احساساتش را نادیده بگیرد. با این کار احساس کودک را سرکوب کرده ایم و به او می گوییم که احساسشان اشتباه است و اهمیتی ندارد. و در آینده به بزرگسالانی بی عاطفه تبدیل می شوند.
وقتی والدین به فرزندان خود می گویند که جلوی احساسات خود را بگیرند، بچه ها احساس محدودیت می کنند.این محدودیت باعث میشود بچهها درک و شناخت درستی از احساسات خود نداشته باشند و وقتی این اتفاق می افتد، بچه ها یاد نمی گیرند که خودشان را آرام کنند و سردرگم می شود.
بنابراین، والدین نباید سعی کنند احساسات فرزندان خود را سرکوب کنند. اما حضور در کنار آنها برای آرامش و تأیید احساسشان، بسیار کمک خواهد کرد.
سوالات باز بپرسید
با پرسیدن سؤالات باز، والدین به فرزندانشان این فرصت را می دهند که کلماتی را که می خواهند برای توضیح احساسشان بیابند.
و وقتی این کار انجام شود، احساسات اعتبار می یابند.
به این نکته توجه کنید که وقتی سؤالات باز پرسیده می شود، هدف نباید این باشد که چه اتفاقی افتاده است که آنها را بسیار ناراحت کرده است، بلکه باید بپرسید الان چه احساسی دارد.
کودک از بیان احساساتش می ترسد و نسبت به آن احساس آگاهی ندارد باید به او یادآوری کنیم هر احساسی که او دارد طبیعی و قابل قبول است.
احساسات او را درک کنید
زمانی که والدین کودک خود را درک می کنند، و با او همدل می شوند خود را به جای فرزنداش می گذارد به او این اطمینان را می دهند که در کنارش هستند حالا کودک به پدر و مادر خود اطمینان می کند و با آنها راجع به احساساتش صحبت می کند
همدلی کنید
توانایی همدلی چیزی است که به والدین اجازه می دهد تا در تجربیات عاطفی فرزندان خود سهیم شوند.
بچههایی که والدینشان برایشان همدلی میکنند، رابطه والد-فرزندی بهتری دارند.
، راحتر با والدین خود صحبت می کنند زیرا به آنها اعتماد دارند. و وقتی اعتماد وجود دارد، بچههای سازگاری، درک،بهتری با محیط اطاف خوددارند و همچنین احساس امنیت میکنند.
کارگاه مادر و کودک جی جا قویترین و تخصصیترین کارگاه مادر و کودک غرب تهران زیر نظر متخصصین و روانشناسان کودک با برنامههای جامع رشدی کودکان در تمام گروه های سنی از 6 ماه تا 4 سال در محیطی امن و شاد برای کودک و مادر در جهت رشد همه جانبه کودک، پرورش خلاقیت کودک به صورت خصوصی و نیمه خصوصی در تمام روزهای هفته کلاس های متنوعی را برگزار میکند.
با ما در تماس باشید
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید
09196396001