بی انگیزگی کودکان چیست؟
بی انگیزگی در کودکان به معنی نیرویی است که در تلاش برای رسیدن به اهداف وجود ندارد. از دلایل بی انگیزگی کودکان میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- عوامل روانی
- مشکلات خانوادگی
- تعاملات اجتماعی
در این مواقع والدین باید سطح انتظارات خود را از کودکان پایین بیاورند تا بیانگیزگی کودک رفع شود و اعتماد به نفس از دست رفته را بدست آورند.
هر گاه احساس کردید کودکتان انگیزه ی کافی برای شروع فعالیتی را ندارد او را اجبار به انجام آن نکنید زیرا به نتیجه مطلوبی نمیرسید.در نتیجه والدین باید توجه ویژه ای به روشهای افزایش انگیزه فرزندانشان داشته باشند.
سرفصل مطالب
Toggleنشانه های بی انگیزگی در دوران کودکی
نشانه های زیادی وجود دارد تا والدین بتوانند به آنها پی ببرند:
بازی های مورد علاقه کودک
زمانی که فرزند شما بی انگیزه باشد دیگر علاقه ای به بازی و فعالیت ندارد. شما با بررسی این موضوع که آیا به بازی کردن با وسیله مورد علاقهاش تمایل دارد میتوانید پی ببرید انگیزه او کاهش یافته یا خیر.
توجه داشته باشید این مورد زمانی صدق میکند که بازی دیگری را جایگزین بازی مورد علاقه اش نکرده باشد.
تنبلی کودک در انجام تکالیف
اگر فرزند شما تکالیف خود را به خوبی انجام نمیدهد یا برای انجام دادنشان بهانه میآورد به معنای به انگیزه بودن او در درس است و به جای رسیدگی به این مورد به دنبال تفریح میرود.
دوستان کودک
اگر دیدید فرزندتان با دوست صمیمی خود برخورد گرمی ندارد و مانند همیشه رفتار نمیکند میتواند یکی از نشانه های بی انگیزه شدن او بشمار برود.
عدم انجام وظایف مشخص شده در خانه
اگر دیدید کودک از انجام وظایفی که شما برایش معین کردید مانند: جمع کردن اتاق خود، مرتب کردن تخت و… سر باز میزند یا آنها را انجام نمیدهد میتوان دلیل آنرا بی انگیزه بودنش دانست.
یکی از راه های بهبود بی انگیزگی مزمن در کودکان شرکت در کارگاه مادر و کودک است که با فعالیت های گروهی باعث افزایش اعتماد به نفس، مهارت دوست یابی و مهارت های اجتماعی در کودک میشود.
«نام و شماره خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس گیرند»